Kan Yoga hjälpa oss prestera på vattnet?

Åh underbara morgon…..

 Jag fick en ny bok i födelsedagspresent. Yoga Girl av Rachel Brathen, en cool svenska som är bosatt på Aruba. Hon har en miljon följare på Instagram (vi har en bit kvar =)) och hon håller yogaklasser och retreats över hela världen. Hon börjar sin morgon med varmt vatten med citron och en stund yoga. För vissa kanske yogan kan verka flummig och du kanske ifrågasätter alla tips om att leva livet i balans genom att andas på en gummimatta?! Jag tror att man ska pyssla med det man tycker är skoj och det man märker att man mår bra av.

Seglingen är mitt kall och ombord på båten blir jag verkligen glad. Av tjejerna, av tävlingsmomentet och att vara ute och andas frisk luft. Men det är inte alltid seglingen är enkel. Det är ofta ett dilemma att få tiden att räcka till. Sällan man kommer helt utvilad, mätt och fokuserad till ett pass i Långedrag. Oftare så att jag är någon minut sen, pratat med någon i telefon på vägen i bilen, letar efter nyckeln till matchracing boden och småspringer ut till båten med en macka i handen (måste ju ändå värma upp så att springa är ju inte helt dumt…) 2015 har jag två stora mål. Ett av dom är att öka min träningsproduktivitet. Jag har inte all tid i världen, särskilt inte nu med lilla Vera i mitt liv. Jag vill bli bäst i världen och jag vet att vi kan, om vi tränar smart. Det handlar om att göra en ännu bättre plan för varje pass, att ha ett mål för mig själv för varje gång jag går ut på havet så jag kan se min utveckling och mäta mitt resultat. Jag ska avsätta tid tydligare och använda tiden i bilen till att fundera på dagens övningar och hur jag vill vara ombord. Det gäller att planera i tid och ha tydliga rutiner innan varje pass. Jag mår som bäst när jag har tid att blanda mina goa smoothies och matsäcken är packad så jag kan fylla på med energi direkt efter träningen. Då känner jag mig proffsig och då mår såklart kroppen också mycket bättre. Det är inte lätt att alltid få ihop det precis så som man önskar och det gör inte så mycket om det blir fel ibland. Men en sak som gör att det oftare blir rätt är faktiskt min yoga. 

 För 2 månader sedan började jag att yoga med hjälp av Yogobe (världens bästa Anna Reynold på MILK som hjälpt oss med hemsida, logga och PR idéer har startat en Yogasite som ni måste testa). Man väljer pass utifrån hur man känner sig, finns allt från 5 min till 90 min, avslappning eller yoga för löpare, svåra teknikklasser eller nybörjaryoga. You name it. Tryck på play och följ instruktören. Vi kom hem för en vecka sedan från semester på Bali. Där körde jag yoga varje morgon innan Sebbe och Vera vaknade. Så himla bra! Efter passet, även fast jag ibland bara kör 15 min så känner jag mig pigg, rak i ryggen, lugn och glad. Det är konstigt för hur många jobbiga tankar som än finns i huvudet innan yogan så är dom alltid helt borta efter. Det var samma här om dagen hemma. Grått, regn, Vera sov dåligt, saknar Bali, hur ska vi bli världens bästa team? Alltid tankar i huvudet på morgonen. Fick 30 min när Vera och Sebbe åt frukost och körde ett asjobbigt pass på mattan. Ont överallt i början men efter några minuter så kunde jag göra riktigt coola vridningar och kände mig nästan vig =) Efter passet satt jag några minuter. Rätt tom i huvudet för en gång skull, sedan kom jag på världens bästa idéer (handlar om teamet så jag håller det för mig själv) men när jag satt där blev jag så sjukt glad. Tänk att man kan välja att själv hur man vill må många gånger. Jag kom på att jag kan visst välja, jag kan förändra och göra saker och ting bättre.

Tillbaka till Yoga Girl på Aruba. Tänk att hon liksom jag får leva det liv vi själva vill. Någon kanske tycker hon är pretto som supersnygg kan yoga på en surfbräda och har tid att blanda gröna drinkar. Jag blir tvärtom bara inspirerad. Även fast min morgon inte är så himla harmonisk ofta. Önska jag kunde göra en kopp te och börja varje morgon på mattan men i morse kastade Vera gröt och jag har inget grönt hemma att blanda i den gröna drinken men skit samma. Jag kan lova er att någon gång idag ska jag yoga. Jag mår bra av det. Så mitt recept för att bli världens bästa rorsman i år är att yoga för att bli glad, komma på bra idéer och få tid att slappna av. Med stor sannolikhet kommer ni se mig springa till båten om några veckor när säsongen drar igång, hur mycket jag än vill så vet jag att jag inte är bäst på allt =) Men när 5-minutaren går – då ska jag vara bäst!

 
Namasté
Anna

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln