https://dst15js82dk7j.cloudfront.net/192136/50029361-jbnFJ.jpg

Kickoff-helgen är avklarad…

Långt ifrån en mjukstart blev det kan vi väl säga. Iskyla och hårdvind gjorde att vi fick en kall men trots allt väldigt go start på säsongen. 

När vädret med 2 grader och 13 m/s är så ruggigt så många stänger dörren om sig och myser inne i värmen en helg som denna så ifrågasätter kanske en del vad nyttan är med att ge sig ut på vattnet och starta säsongen redan. Men trots fingrar som domnar och händer som knappt kan greppa tamparna så är vi sjukt nöjda med vår kickoff. Att hamna rakt in i hårdvind efter vinteruppehållet är helt klart bästa sättet att rosta av sig. Med planen att gå ut med revad stor och fock och att köra slag för att ”få båt under fötterna” så tog det inte lång tid ute på vattnet innan spinnakern hissades trots att Annie var sjuk och Ankan fick hjälp av våra supertrimmers uppe på fördäck i ett rullande system. Ett av våra stora mål under året är att öka vår flexibilitet så att vi kan prestera på topp oavsett konstellation och båt. Vägen dit är att rotera mycket mer inom teamet och att segla fler olika båttyper på träning. Tanken var kanske inte att första passet köra fördäck för Vanja Lundberg men efter helgen skattar hon passen till en 9 på skalan 1-10 när det gäller nöjdhet. ”Att få utmana sig själv och inte starta i safezone var såå peppande. För att hamna på en 10 så kanske jag skulle satt mina mål mer efter att jag var tvingad att köra olika positioner.” 

Nytt för oss i år är vårt sätt att strukturera passen. Vi har en tydlig agenda och vi har ett nytt internt coachsystem. Syftet är att jobba mer på individnivå och säkerställa att alla jobbar tydligt mot sina egna mål under passen. Det är så lätt att sätta mål innan säsongen men det luriga är att på riktigt jobba på rätt sätt för att nå dom och att under säsongen inte glömma vart man vill. Nu använder vi varandra två och två där vi ställer frågor till varandra. Innan har vi varit väldigt bra på att komma med förbättringsförslag till varandra (i all välmening och med intentionen på att få båten att gå snabbare såklart) men nu ska vi testa att titta mer på sig själv och fundera på förbättringar hos sig själv både när det gäller teknik, struktur och relationer. Känns redan som att vi fått med oss massa bra saker tack vare detta trots att passen hittills varit korta, kalla och lite ringrostiga. Nästan löjligt hur taggade vi är, vi tror på vår plan som vi jobbat fram under vintern och vi vet att vi var långt ifrån vår absoluta topp förra året. Var ska detta sluta??!! 

Tack till Ronnie för hjälpen i helgen och om någon såg oss förföljda av en kameraman så säger vi bara to be continued…. =)

Goa o glada tjejer efter ett intensivt pass i iskylan! :-)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln