Dags att testa M32 på riktigt

Efter att det blev känt att M32 producenten Aston Harald köper herrarnas världstour i matchracing har vi lurat på en möjlighet att få testsegla M32an, som vi måste erkänna känns grymt mycket coolare än tjejernas tyngre kölbåtar. Sagt och gjort! I slutet av förra sommaren fick vi chansen att testa båten tillsammans med M2 veteranen Mattias Rahm. Ett minst sagt hårt och svettigt pass för alla utan rorsman Anna! :-) Men vi blev fast! Och sedan dess har tanken på att få vara med i utvecklingen av katamaran match racingen gnagt i våra huvuden och i vintras tog vi beslutet att kör vi inte nu så går tåget. Så under första veckan i januari flög vi ner till Lanzarote för att ta vår licens. Det blev en vecka med allt från lugna vatten till hårdare vindar och så pass mycket adrenalin och skräckblandad förtjusning att vi myntade uttrycket "vi skrattar och vi dör ihop!" :-)

M32an är en extremt fysisk båt som ställer höga krav på allt från kondition, styrka, smidighet och snabbhet. Som tjejer besitter vi inte alltid alla av dessa egenskaper men sån tur är så kan vi tjejer vara en extra man ombord vilket är avgörande för att vi skall kunna segla den ihop som ett team och samtidigt vara konkurrenskraftiga mot de starkare killarna. Vi är även ett väldigt samspelt gäng som gör att vi många gånger kan kompensera att vi har lite mindre muskelstyrka med bättre tajming i manövrarna och rätt vägval på banan. Ge oss bara lite tid! 

Efter en oförglömlig vecka med pumpande adrenalin och pulsådror är vi definitivt fast och ser fram emot att köra mer i M32an! Licensen är i varje fall vår!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln