Mot brantare utveckling

Man kan lätt säga att vi blivit sålda på M32:an :-) Inte för att vi tycker att vår "vanliga" segling blivit tråkig utan snarare att det blivit en helt ny dimension av utmaning i M32:an. Vi är i underläge rent fysiskt vilket vi näst intill alltid blir påminda om, men i M32an får vi även kämpa med explosiviteten, tänka nytt när det kommer till matchracing spelet och den har dessutom gett oss möjligheten att få segla med några av världens bästa seglare på killsidan. Så snacka om utmaning och utveckling!

Helt plötsligt har vår goa och mysiga stämning bytts ut till adrenalinstina skrik, kommandon och lite mer aggressiva toner än vi är vana vid. Låter kanske inte riktigt som vi, men vi gillar det! Nåja för det mesta... :-) Vår utvecklingskurva i både M32:an och allmänt i matchracing och segling är i varje fall brantare än någonsin och våra hjärnor går på högvarv. Tänk att det finns så mycket inspiration att hämta bara man vågar glänta på dörren!

Nu senast i Newport seglade vi med US One rorsmannen och amerikanen Taylor Canfield. En tuff men skojig upplevelse! Men tack vare honom och hans kommandon började vi få koll på hur vi skall tänka med starterna, hur mycket för långsamma vi är när vi vinshar, hur vi skall titta på banan, hur vi tar straffen smartast och hur vi snabbast får in storseglet i upprundningen och en hel drös annat. Så summan är att M32:an helt enkelt öppnat upp en ny plattform och möjlighet för oss att komma i kontakt med och få segla med bättre seglare än oss själva. Det är lätt att fastna i gamla spår och missta skillnaden på träningstimmar på vattnet och verklig utveckling. Vi är glada och stolta över att vi vågade hoppa trots att det var många som i början inte trodde på oss. Vår resa mot bättre och mer fulländade seglare har bara börjat!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln