Serievinsten säkrad!! 

Det blev 3 veckors extremt välbehövlig vila innan det var dags att packa väskorna igen för den 4e WIMS tävlingen i Busan, Korea. Busan tävlingen är en riktig klassiker i WIMS sammanhang som oftast bjuder på tuffast möjligaste motstånd, svåra vindar, kluriga båtar, spännande Koreamat, massage och första klassigt boende och event. Ett riktigt favoritställe med andra ord! :-) I år var inget undantag och vi fick verkligen kämpa och skruva på havet samtidigt som vi njöt av stämningen och goda nudlar och korean barbecue på land. 

Vi började regattan lite skakigt men hittade formen desto längre in i regattan vi kom. När vi åkte till Korea så visste vi att vi behövde komma som sämst 5a för att säkra den totala serievinsten i WIMS. Att komma 5a på regattan var i sig inget mål utan vi ville så klart som alltid stå på pallen och njuta av pallens sötma :-) Men glädjen när vi tog oss vidare från kvarten till semin efter en tuff duell mot våra vänner och motståndare i USA teamet EPIC racing med Roble vid rodret var ändå oslagbar! Med det var serievinsten säkrad och vi kunde pusta ut några timmar. Vi valde att fira med en het massage a la Korean style. Riktigt nice för våra trötta muskler!
Detta visade sig dock inte vara tillräckligt då vi dessvärre för att vara helt ärliga fick en riktig skitdag dagen efter. Finaldagen bjöd på riktigt kluriga och svåra vindar och tyvärr hittade vi inte riktigt flowet och föll på eget teamarbete som inte riktigt höll ihop i de tuffa och stressiga förhållandena. Riktigt surt för oss som är vana vid att alltid kunna förlita oss på vårt grymma teamarbete! 

MEN som alltid med oss så plockade vi med oss allt det goa, bra och de viktiga lärdomarna vi fick och raderade resten. Förutom sista dagen så seglade vi riktigt bra och starkt i Korea så kändes ändå härligt att kunna njuta av den säkrade serievinsten och blicka framåt mot nästa deltävling på St Thomas en månad senare. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln