Säsongsavslutning i paradiset - St Thomas

I början av december lyfte planet med Annie, Anna, Karin och Linnéa mot årets sista regatta. Siktet var inställt mot ön St. Thomas som är en del av US Virgin Islands. En riktig västindisk paradis-ö :-)
St Thomas bjöd, som sig bör, på värme sol, turkost hav, lekande delfiner, flygande rockor, söta sköldpaddor och lite svårseglade båtar. Båtarna på St Thomas var som väntat inte i toppskick vilket alltid gör det till en extra liten utmaning att hitta rätt i tekniken. Detta gäller framför allt på fördäck där det lätt strular till det annars. Men upplevde att vi ändå snabbt hittade rätt i båten och det mesta flöt på utan större trassel och fadäser. Däremot hade vi lite svårare att hitta rätt i trimmet och få riktigt bra spätta på kryssen. Vår starka sida var som vanligt länsarna, som verkligen satt som ett smäck denna regattan. Tur var det för de fick rädda oss både en och två gånger! Vi har fått ett bra samspel mellan trimmer och rorsman och lyckas hitta trycken och har lätt för att hitta vinklarna och rätt känsla i båten. Här är, och var vi, oslagbara!! Sån skön känsla! :-) Dock hjälper det inte alltid om man tappar allt för mycket distans kryssarna... 

Efter en medelmåttig RR stod vi återigen mot våra vänner och konkurrenter Team Epic i semifinalen. Denna gången fick vi erkänna oss besegrade efter en seg omgång där vi egentligen inte hade så mycket att sätta emot. De hade en helt annan fart i båten och det märktes helt klart att de kände båtarna bättre än oss. Men skam den som ger sig! För oss är alltid pallen i fokus och som vanligt lyckas vi nita till det när det gäller. Det blev ett svenskmöte mot Sylvan och efter petit final stod vi som 3a på pallen. Underbart!! Känns galet att vi lyckats ta oss till pallplats på alla tävlingar under hela serien! Och att dessutom äntligen få ta emot folkets jubel för serievinsten som vi säkrade redan i Korea var underbart!! 

Så ur ett seglingsperspektiv blev det en lite kämpig regatta som vi till slut efter lite jädrar anama lyckades knyta ihop säcken på. Ur ett rent socialt och njutmässigt perspektiv var det som man kan förvänta sig fantastiskt! Vi bodde i ett eget litet hus med stor altan och pool högt uppe på ett berg med havsutsikt. Vi njöt bara av att vakna till ljuset och grönskan varje morgon och efter regattan passade vi alla på att njuta av lite efterlängtad ledighet i paradiset :-)

Sol, bad och sol, bad på repeat... :-D

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln