Återhämtning för seglarbrudar

Efter ett moget övervägande och beslut bestämde vi oss tidigt i januari att ta en längre paus från seglingen än vi gjorde förra säsongen. Egentligen inte så mycket längre än vi brukar men just förra säsongen tog vi ingen vintervila alls, vilket gjorde att den säsongen blev  både extremt lång och intensiv. Definitivt inget vi ångrar, för ett bättre, roligare och mer utvecklande år hade vi inte kunnat drömma om!! Men ändå så har det tagit på krafterna både fysiskt och mentalt. Man kan säga att vissa av oss i gänget varit lite urvridna:-) (Ni vet vi brukar använda ordet wettex när vi tävlar...).

Hur som helst så tog vi på riktigt ett grepp om återhämtningen som vissa av oss behövde och har nu skjutit på årets seglarpremiär till och med slutet på mars då det bär av mot varmare breddgrader för ett intensivt träningsläger i några dagar. Fram tills dess laddar vi om både mentalt och fysiskt.

Trots att återhämtning står på schemat så krestar ändå mycket av vår tid runt seglingen just nu i form av teammöten varje vecka för att planera kommande säsongen och träning, sätta upp mål, sponsormöten, fysträning och allt annat som skall göras i teamet för att få ihop projektet. 

Vi går nu in i vårt fjärde år tillsammas som team och trots att man skulle kunna tro att vi gjort allt man kan göra för att bygga teamet så finns det fortfarande spännande saker att skruva på (vi hittar alltid något... :-)) En av de mer spännande sakerna som skall bli skoj att ta tag i är funderingen vi har haft om att tänka på teamet som ett spindelnät och inte bara som mindre team i teamen (fördäck, brunnen och aktern). Visst låter det spännande?! :-) Tänk vilken utveckling vi kan få om vi kan lära oss att jobba och boosta mer utifrån den tanken! 

En annan grej som också är en av de roligaste grejerna är fysträningen och crossfiten som vi tränar hos vår grymma coach mackanCrossfitgöta. Grymt tuff och utmannande träning som passar perfekt för att bygga upp vår kondis, styrka och explosivitet. Det skall bli spännande att se utvecklingen efter vintens hårda drillning!

Många saker som snurrar i våra huvuden oavsett återhämtning eller inte men ett är säkert och det är att vi har fokus på det vi älskar och vi älskar teamworket, båt under fötterna, utveckling och utmaning!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln