Säsongs kick-off i M32:an

Förra torsdagen var det äntligen dags att damma av seglarkläderna och rota fram handskarna för säsongens först träningspass! Glada och förväntansfulla landade vi hela gänget i Valencia runt lunchtid och tog oss snabbt ner till hamnen där vi mötte upp våra M32 coacher Lasse Linger och Patrik Sturesson från Aston Harald. Efter en efterlängtad långlunch i solen med lite genomgång var det dags att sätta fötterna på båten igen. Pirr i magen!! Det är något konstigt med M32 som gör att man alltid känner sig lite nervös och pirrig inför ett pass. Egentligen inte för att den går fort eller för att det är svårt. Men allt är tungt, lite ovant och väldigt annorlunda från den seglingen vi är vana vid. Det är helt enkelt en utmaning att befinna sig på en M32a :-) Men vi älskar det! 

Efter några tuffa pass på havet i både lätt och hårdvind känns det verkligen som om vi har kickat igång säsongen med råge och det känns fantastiskt! De första passen kändes lite trevande men allt eftersom satte sig manövrarna och flowet började infinna sig i båten. Man hittar rätt fotläge för att spjärna emot vid inskotningen, handgreppet går per automatik, man klarar att parera vågorna samtidigt som man springer över nätet, flåset furlarna hittar tempot och vi skrattar som tokar när vi stutsar runt och faller av i saltvattensstänket. 

M32an är utan tveckan den tuffaste och mest fysiska utmaningen vi gett oss på i detta teamet. Vi skall inte sticka under stolen med att vi har svårt att vinna mot killarna vi tränar med. Men vi utvecklas mer än någonsin! Och vi kanske inte vinner racen men ofta tar vi starten, halvinden och kanske till och med första undanvinden. Det gläds vi åt i varje fall! :-) För oss är denna satsningen ett sätt för oss att utvecklas och bli mer kompletta, flexibla och breda seglare än om vi bara hade fortsatt träna kölbåt, som vi oftast tävlar i. Vi vill vara på tå, testa nytt och inspireras och då passar M32an oss perfekt. Oavsett om vi tävlar i andra båtar så hjälper M32an oss att hitta tempot, hålla igång kommunikationen och lära oss nytt. Något vi verkligen kände att vi hade nytta av förra säsongen och som vi har som mål att ta med oss in i även denna säsongen. Det är något visst med att få vara nybörjare tillsammans igen! :-)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln