Stolta ambassadörer för The Perfect World Foundation

Sedan några veckor tillbaka är vi i Team Anna stolta ambasadörer för The Perfect World Foundation. The Perfect World Foundation (TPWF) är en svensk ideell oberoende organisation som grundades 2010 för att öka medvetandet, samla in pengar samt agera tillsammans med djur- och naturbevarandeprojekt världen över och sedan förra året fokuserar de även på havet med det senaste projektet Save the Ocean. Projektet syftar i första hand till att belysa och uppmärksamma förstörelsen i våra hav, sprida kunskap och samla in pengar för att fortsätta stötta akuta krisområden. 

Havet är vår arena och självklart kan vi inte annat än brinna för detta projektet. Vi ser dagligen plastpåsar och skräp flyta runt i havet under våra träningspass och tävlingar oavsett var i världen vi befinner oss. Det är både sorgligt och hjärtskärande att se kontrasterna mellan fantastiska paradisstränder, turkosa hav och frisk luft och samtidigt se en plastbit som flyter förbi båten eller fastnar i rodret. Det är svindlande att tänka att havet som producerar nästintill 70% av allt syre, om bara några år kommer bestå av lika mycket plast som fisk. Men det är prognosen om inget görs nu! Så därför har vi i Team Anna valt att med stolthet och entusiasm gå in i detta projektet.

Lite fakta om havet:

 • 8 miljarder kg plast hamnar i havet varje år.
 • År 2050, mer plast än fisk i havet.
 • 70% av vår planet består av hav.
 • 70% av vårt syre produceras i havet.
 • 1.000.000 sjöfåglar dör årligen av plast i havet.
 • 21 miljoner fat olja hamnar årligen i havet (bilar, fabriker, rengöring av tankar).
 • 600.000 fat olja hamnar på grund av olyckor i havet årligen.
 • 60% av världens korallrev är allvarligt hotade och risken är stor att allt är borta inom 30 år.
 • 3,5 miljarder människor livnär sig idag på havet, och om 20 år kan det vara 7 miljarder.
 • 90% minskning av stora fiskar så som svärdfisk och tonfisk under de senaste 10 åren.
 • 100 miljoner hajar dödas varje år huvudsakligen för Hajfenssoppa.


Som ambassadörer till projektet och TPWF kommer vi bidra genom att belysa ämnet när vi reser runt på jordens alla hav, samt även bidra med utauktionering av några roliga och utmannade pass på havet för den som känner sig manad. Detta blir först i samband med TPWFs gala senare i år men vi håller er uppdaterade! :-) Vi hoppas även att du som läser detta vill vara med oss på resan för mindre plast och skräp i havet!

En vanlig syn från båten. Detta var nu senast när vi var i Valencia.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln