New York, New York!

Eftersom båtarna böts ut under Lysekils tävlingen så visade det sig att 2017 års WIMS tävlingar (Women's International Match Racing Serie) inte hade en enda tävling där vi alla 6 i teamet kunde få segla tillsammans. Eftersom vi älskar att segla ihop som ett team var det viktigt att i varje fall få en regatta som helt och fullt team ihop under säsongen. Så efter lite klurande och letande bland världens alla regattor hittade vi en herrtävling strax utanför New York i de roliga SM40 båtarna som är ritade av vår svenske seglarlegend Pelle Pettersson. Så i september, några veckor efter Lysekil, flög vi över till New York och klubben i Oakcliff utanför stan. 

Vi visste att det skulle bli annorlunda att segla mot killar, men hade nog inte reflekterat så mycket mer på det utan tänkt att så länge vi gör vårt jobb som vanligt kommer vi kunna prestera även mot dem. Men redan efter första matchen insåg vi att här är det inte läge för finsegling utan det var dags att kavla upp armarna och förbereda sig på riktigt högt tempo. Killarna tjoade och skrek i varenda manöver och alla manövrar gick i full speed. Inget smygande och försiktigt markerande som vi är vana vid från tjejserien. I början blev vi lite överrumplade och tyckte att killarna väsnades lite väl mycket i onödan med när vi väl bestämt oss att köra på samma sätt förändrades även vår inställning och jag tror aldrig att vi fått vara så mycket på helspänn och på alerten som under denna veckan. Allt kunde hända på rekordfart och domarna tillät det. Snacka om rolig segling!!

Veckan präglades för övrigt av ganska lätta vindar så efter en del bedjande till vädergudar och andra över makter med hjälp av lite traditionsenligt gott amerikanskt öl tog vi oss till sist till kvartsfinalen där vi till slut blev besegrade av en amerikan.  Men vi kände oss på riktigt som riktiga vinnare efter regattan! De var så himla skoj att få sitta i båten tillsammans allihopa igen och vilka race vi hade haft! Mer segling mot duktiga killar summerade vi seglarveckan :-) Inget är så skoj som att utvecklas!!

Ja kanske shoppingen på Manhattan som väntade efter!! ;-)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln