Annie Wennergren        Annika Carlunger        Marie Grusmark         Anna Östling          Linnéa Wennergren

Det är vi som är WINGS.
 

WINGS har seglat under olika namn, med olika tjejer i teamet och med olika partners sedan 2007. Vi som ingår i teamet idag har seglat ihop sedan 2013. Under varje träningspass hittar vi nya detaljer att slipa på. Vi är drivna och företgasamma. Att driva WINGS är ett stort projekt som kräver allas fulla engagemang. Ibland är vi slutkörda och fattar inte riktigt hur vi ska få ihop allt. Men då finns det alltid någon av oss som är pigg och kan hjälpa oss fortsätta framåt. Vi är som ett gäng med gäss. Gässen som flyger i V-formation är våra idoler, fråga oss varför nästa gång vi ses. 


Vi är stolta över:
2019
1:a Oakcliff International (Open grade 1), USA
1:a GKSS Match Cup M32 Marstrand, Sverige
2:a Normandie Match Cup Le Havre, Frankrike
3:a Nations Cup San Fransisco, USA

2018
1:a GKSS Match Cup M32 Marstrand, Sverige
2:a CAMR WIM Series St Thomas, US Virgin Islands

2017
3:a på Womens International Match Racing Series
3:a Lysekil Women’s Match, Lysekil, Sweden
3:a Busan Cup Women’s International Match Racing, Busan, Korea

2016
Världsmästare, Sheboygan, USA
1:a på Womens International Match Racing Series, WIMS
1:a världsrankingen
1:a världscup, Helsingfors, Finland
1:a Lysekil Women’s Match, Lysekil, Sweden
Utmärkelsen Sveriges bästa seglare, Svenska Seglarförbundet 
Nominerade till ”Årets lag” på Idrottsgalan

2015
Året vi tränade som mest men presterade minst resultat - en tuff lärdom :-)

2014
Världsmästare, Cork, Irland
Nominering till Jerringpriset
2:a på Women's International Match Racing Series
Utmärkelsen Sveriges bästa kvinnliga seglare, Svenska Seglarförbundet 

2013
1:a världscup, New York, USA

2012
OS, London, UK

2011
Utmärkelsen Sveriges bästa kvinnliga seglare, Svenska Seglarförbundet 

2009
VM brons
Utmärkelsen Sveriges bästa kvinnliga seglare, Svenska Seglarförbundet 

Anna Östling - Rorsman

Anna är från Lerum och började segla på sjön Aspen som nioåring. Efter många år i enmansjollar och tre år på Lerums Seglargymnasium så hittade Anna in i Matchracingvärlden. Som fördäckare en säsong stormtrivdes Anna med att segla i ett lag men kände snabbt att en position längre bak i båten skulle passa bättre. Så 2006 började Anna styra och redan 2007 lyckades teamet ta en 4e plats på EM. Sedan dess har teamet förändrats under årens lopp och Anna har fått chansen att segla med många otroligt duktiga tjejer. 2009-2012 gjorde teamet en satsning mot OS i London som gick hela vägen och sommaren 2012 upplevde Team Anna det största en idrottare kan få vara med om, ett olympiskt spel. Direkt efter OS infann sig revanschlusten och en ny satsning startade. 2014 blev ett magiskt år för Anna. Hon blev mamma, vann VM-Guld och gifte sig med sin Sebastian Östling. 

Linnea Wennergren - Trim

Linnéa är uppvuxen i en seglarfamilj i västra Göteborg och blev snart efter de första simtagen satt i en optimistjolle för att lära sig att segla. Redan i tidig ålder började Linnéa tävla i optimisten men gjorde aldrig någon större succé då hon för det mesta saknade sin tvillingsyster Annie (se nedan) i båten. Så efter några ensamma år i optimisten gick hon snabbt över till tvåmansjollen 420 och började segla tillsammans med Annie. Det var först i 420 och därefter 470 tillsammans med Annie som Linnéa började utvecklas som seglare och tillsammans nådde världseliten med bästa placeringar som 4a på UVM och 8a på JVM. Efter många år som rorsman gick Linnéa vidare och genomförde en OS satsning som gast i 470 jollen. Som gast hittade Linnéa en position som verkligen passade henne med mer fokus på strategi, trim och fysik, något som hon därefter haft möjlighet att jobba vidare med i WINGS där hon nu är trimmer. På trimpositionen i WINGS kan Linnéa dra nytta av sin styrka och trimkunskaper som hon tillgodosett sig under många och långa timmar filandes på detaljer i 470. 

Marie Grusmark - Trim

Marie har sedan 2002 varit en inbiten matchracingseglare och har seglat på de flesta positioner i båten. I Team Anna är det trim som gäller och att skapa känslan att båten flyger fram är hela tiden målet. Marie är uppvuxen på och nära havet i Onsala söder om Göteborg och mycket tid har tillbringats på familjens olika båtar. Som sexåring tyckte mamma och pappa att lite grunder är väl bra att kunna och skickade Marie till seglarskolan- och hon blev fast. Efter både optimistjollesegling och ett antal år med tvåmansjollen 420 tog matchracing överhanden. Marie har framgångsrikt seglat med flertalet team under åren och vunnit många av de största damtävlingarna.  

Annie Wennergren - Fördäck

Annie är uppvuxen i Långedrag utanför Göteborg med havet och seglingen runt knuten. Redan som 6 åring började hon segla Optimist för att lära sig seglingens grunder. Optimisten var dock ingen båt som passade Annie då hon helst ville segla med sin tvillingsyster Linnéa. Annie nådde inga större framgångar i Optimisten, men efter några lärorika år och mycket tjat på sina föräldrar fick hon redan vid 12 års ålder byta över till den större tvåmansjollen 420 tillsammans med Linnéa. Detta var en rolig tid med mycket segling, både träning och tävlingar runt om hela Europa. En av höjdpunkterna i 420 var när Annie och Linnéa placerade sig som 4a på UVM. Men de växte snabbt ut båten och valde att fortsätta satsa på seglingen på elitnivå och gå vidare till den olympiska klassen 470. En klass som ställde stora utmaningar på fysik, trim och teknikkunskaper. Efter 8 år på elitnivå i 470 och ett otaligt antal mästerskap i ryggen så valde Annie att avsluta sin 470-satsning för nya utmaningar. Annie är storskot i teamet och Annas högra hand i båten. Hon har haft många fina framgångar i sin segling däribland ett VM-guld.  

Annika Carlunger - Fördäck

Annika står för runtin i Team Anna. Med över 15 års erfarenhet i matchracingen är hon en av världens absolut bästa fördäckare. Envis, snabb och lösningsorienterad fixar sig det mesta när Annika är med ombord. Annika har seglat många år tillsammans med Marie Björling och vet verkligen vad som krävs för att stadigt ligga högst upp på rankingen. Med 7 VM-silver i bagaget så var Annikas stora höjdpunkt i karriären sommaren 2014 då hon äntligen seglade till sig ett välförtjänt VM-guld! "Ankan" är som en coach för oss ombord, hon guidar oss vant genom olika situationer. Trots all rutin kan även den kloka bli nervös, Ankans temprament och nerver taggar igång oss på nolltid. Med en otrolig kärlek till sporten så kommer vi garanterat se Annika fightas på matchracingbanan många år framöver.